2023.08.17-24: ZAKYNTHOS KÖRÜLEVEZÉS: A PARADICSOM MEGHÓDÍTÁSA

-
Spread the love for Zante

Details
Start:

August 17 - 12:00 pm

End:

August 24 - 05:00 pm

Event Category:

zante-events

Website:
Event Website
Organizer

Explorers - Felfedezők

Email: noreply@facebookmail.com Website: Organizer's Website
Venue

Zakynthos

Zakynthos

Kellenek a nagy célok. Egy félmaraton, egy maraton, egy jó kis csapatos Ultra Balaton, egy triatlon, egy Zakynthos.

Ez a sziget MINDENT tud, amitől megdobban a tengerikajakos szív. Olyan változatos, hogy minden nap másik világban kajakozunk: strandolós partok mentén, barlangfürdőkkel, égig érő, elvarászsolt sziklák alatt, átjárható barlangokon át, szikla-boltívek alatt, sőt, átevezünk egy sziklán is, mielőtt megtalálnánk életünk legkékebb tengerét.

A helyiek eszméletlen kedvesek és jókat főznek a tavernákban. Melegben, hatalmas CSILLAGSÁTOR alatt alszunk a parton. Ha eljössz, látni fogod. Leírhatatlan.

Ez egy hatnapos expedíció Zakynthos szigete körül. Zakynthost körülevezni emberes fizikai kihívás és lelki táplálék. Az egész táv kb. 120 km, benne sok tekergéssel. Minden eszközt magunk viszünk, de vizet és élelmet szinte minden megállónál be tudunk szerezni. Biztonsági tartalékot természetesen a legfontosabb dolgokból viszünk magunkkal, hogy az időjárás vagy egyéb hátráltató tényező miatt esetlegesen kihagyott feltöltési lehetőséget pótolni tudjuk.

Napi 20-30 km között evezünk, hat napon át, több pihenővel. Lehetnek tizen-kilométeres napok, de képesnek kell lennünk akár harmincnál többet is evezni, ha szüksége, mivel az időjáráshoz (a szélhez) alkalmazkodunk.

Ötször alszunk a legcsillagosabb ég alatt (vagy tetszés szerint sátorban) a sziget partjain, csodálatos kilátás mellett, teljesen ingyenesen. Az első és az utolsó éjszaka jól felszerelt, csodás kempingben alszunk, saját sátorban kb. hazai kemping-árakon.

Haladó kajakosoknak való terep, de tavasztól augusztusig bóven lesz lehetőséged felkészülni.

További részleteket találsz a weboldalunkon.

https://www.facebook.com/events/394582946176438/


Spread the love for Zante