Παρουσίαση Ψηφιακής Έκθεσης “Επτανησιακός Πολιτισμός – από το χτες στο σήμερα” past2future.gr

-
Spread the love for Zante

Details
Date:

May 18

Time:

11:00 am

Event Category:

zante-events

Website:
Event Website
Venue

Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων

Πλατεία Αγίου Μάρκου 15

Zákynthos, Greece, 291 00

Το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, συμμετέχοντας στον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, που για την φετινή χρονιά έχει ως θέμα του: «Η Δύναμη των Μουσείων», οργανώνει εκδήλωση, την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 11.00′ π.μ., στην οποία θα παρουσιαστεί η ψηφιακή έκθεση: «Επτανησιακός Πολιτισμός: Από το Χθες στο Σήμερα» past2future.gr.

Στην παρουσίαση της έκθεσης, η οποία αποτελεί μια συνέργεια του Μουσείου Σολωμού και του πυρήνα του Δικτύου Μουσείων Ιονίων Νήσων (ΔιΜΙΝ), μαζί με έξι σύγχρονους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, χαιρετισμό θα απευθύνει:
η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου, κ. Ελένη Διον. Πυλαρινού, Μαθηματικός,
ενώ θα προλογίσει ο κ. Διονύσης Φλεμοτόμος, Λογοτέχνης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Υπεύθυνος για τα πολιτιστικά του Μουσείου.

Την έκθεση θα παρουσιάσουν:
η κ. Έλενα Βασιλάκη, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Επιμελήτρια έκθεσης- Ερευνήτρια,
η κ. Κατερίνα Δεμέτη, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Μ.Σ.&Ε.Ζ.
και ο κ. Ιωάννης – Πορφύριος Καποδίστριας, MSc Μουσειολογίας, Συντηρητής Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.

Για την έκθεση θα μιλήσουν:
ο κ. Σταύρος Βλίζος. Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Συντονιστής του ΔιΜΙΝ και Διευθυντής των Μουσειακών Συλλογών του Ιονίου Πανεπιστημίου και
ο κ. Αντρέας Γιαννακουλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Δ/ντής Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών inArts.

Στην εκδήλωση θα συνδεθούν διαδικτυακά καλλιτέχνες και συντελεστές της έκθεσης, ενώ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δια ζώσης, μέσα στο Μουσείο, το έργο της κ. Ελένης Γούναρη «Ψηφιακοί Διάλογοι».

Σας περιμένουμε όλους να μας επισκεφτείτε δια ζώσης ή να συνδεθείτε διαδικτυακά, μέσω live streaming, με την Ιόνια Περιφέρεια. Χορηγός προβολής: Ionian tv – imerazante.gr (Είσοδος ελεύθερη)

https://www.facebook.com/events/402314541567827/


Spread the love for Zante