Πάσχα στα μονοπάτια της Ζακύνθου!

-
הפיצו את האהבה לזאנטה

פרטים
התחלה:

4 במאי - 05:00 בבוקר

סיום:

7 במאי - 07:15 בערב

קטגוריית אירוע:

zante-אירועים

אתר אינטרנט:
אתר האירוע
מארגן

apo-drasis.gr

Email: noreply@facebookmail.com אתר אינטרנט: אתר האינטרנט של המארגן
מָקוֹם מִפגָשׁ

זאנטה

זאנטה

“Δραπετευουμε Πάσχα στα μονοπάτια και στις παραλίες της Ζακύνθου”!

Πάσχα στη Ζάκυνθο: η καλύτερη περίοδος για να γνωρίσει κάποιος το νησί!

Φέτος που η μεγάλη γιορτή του Πάσχα συμπίπτει με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς (Τρίτη του Πάσχα) και μπορούμε να χαρούμε μια τετραήμερη αργία στην καρδιά της άνοιξης, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το πανέμορφο νησί της Ζακύνθου! Μια ευκαιρία για μια εορταστική apo-drasis σε μια χρονική περίοδο που η καταπράσινη φύση του νησιού οργιάζει και σμίγει με το γαλάζιο του Ιονίου, στις μοναδικές παραλίες της λίγο πριν κατακλυστούν από το μαζικό τουρισμό του καλοκαιριού!
• Η Ζάκυνθος φημίζεται για τις παραλίες της με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνδυάζονται απόλυτα με το απέραντο τιρκουάζ του Ιονίου. Σημειώστε μερικές από αυτές μέσα από έναν τεράστιο κατάλογο: Ναυάγιο, Γέρακας, Πόρτο Βρώμη, Μαραθονήσι, Λιμνιώνας, Αλυκές, Λαγανάς, Πόρτο Κούκλα, Καλαμάκι, Μακρύς Γιαλός, Κορακονήσι. Το νησί είναι καταπράσινο και ο συνδυασμός με το έντονο γαλάζιο της θάλασσας δημιουργεί απίθανους χρωματισμούς.

• Η κατάφυτη ενδοχώρα της Ζακύνθου, με αμπελώνες και ελαιώνες, είναι τόσο όμορφη όσο και οι διάσημες παραλίες της. Είναι όμως και ένα πλούσιο σε φυσικά τοπία νησί και δεν είναι τυχαίο που οι Βενετσιάνοι ονόμασαν τη Ζάκυνθο «Φιόρο του Λεβάντε», που σημαίνει «λουλούδι της Ανατολής». Τους παρακίνησε η μεγάλη ποικιλία της σε λουλούδια, άγρια βότανα και δέντρα.

• Η Ζάκυνθος είναι και «ο παράδεισος του περιπατητή». Στο νησί υπάρχουν πολλά μονοπάτια και διαδρομές για εξερεύνηση, είτε πρόκειται για την απόκοσμη φύση στο Κερί, στη νοτιοδυτική πλευρά, είτε για τις ορεινές περιοχές των Άνω Βολιμών στη βόρεια Ζάκυνθο.

Στην εορταστική μας apo-drasis, ΠΑΣΧΑ και ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, συνδυάζουμε την αγαπημένη μας δράση- «πεζοπορία» με «βουτιές» στα καταγάλανα νερά του Ιονίου! Αλλά δε μένουμε μόνο σε αυτά….
➢ δοκιμάζουμε μοναδικές παραδοσιακές νοστιμιές: (αψύ, πικάντικο ζακυθινό λαδοτύρι με ντόπιο ζακυθινό χοιρομέρι).Σπιτικές πίτες!
➢ Μαντολάτα και μάντολες. Γλυκά κεράσματα (ζακυθινή «φρυγανιά» παλιομοδίτικο, θαυμάσιο)!
➢ Αυγουστιάτης, Γουστολίδι και Μοσχατέλλα : ζωντανές ποικιλίες σε ένα νησί που παραμένει ένας πλούσιος αμπελότοπος!
➢ Μπουγαρίνι, Γραντούκα και άλλες άγνωστες λέξεις απλά επιβεβαιώνουν τη σχέση της Ζακύνθου με τα αρώματα. «Το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός ευθύς εγιόμισ’ άνθη», γράφει ο Διονύσιος Σολωμός, αναφερόμενος στη γενέτειρα του.

Θα πεζοπορήσουμε

1. Στον οικισμό των Βολιμών (Άνω, Μέσω και κάτω Βολίμες) μια κυκλική διαδρομή 5,5χλμ περίπου, πολύ εύκολη πάνω σε πλακόστρωτα σοκάκια και δρόμο. Θα συναντήσουμε γραφικά καντούνια, παλιά γραφικά προσεισμικά σπίτια, συντηρημένους ανεμόμυλους, εκκλησίες του 16ου αιώνα, παραδοσιακές βιοτεχνίες!
2. Η διάσχιση του Μαραθιά από το Κερί στην λίμνη Κεριού 7,5χλμ μια εύκολη με πανέμορφη θέα διαδρομή. Ο υγρότοπος της λίμνης Κερίου αποτελεί τμήμα του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου και παράλληλα είναι ενταγμένος στο Δίκτυο Natura 2000.
Θα περιδιαβούμε στο κέντρο της Ζακύνθου:

✓ το εντυπωσιακό κτιριακό σύνολο της εκκλησίας του Αγ. Διονυσίου, με το τεράστιο καμπαναριό και την Μονή Άμμου, όπου στεγάζεται και το σημαντικό Εκκλησιαστικό Μουσείο.
✓ Η ιστορική πλατεία Αγ. Μάρκου είναι το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης, εκεί όπου έλαβαν χώρα οι σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της Ζακύνθου, όπως το κάψιμο του Libro d’oro, συμβόλου της αριστοκρατικής φεουδαρχίας του νησιού, από τον ζακυνθινό λαό το 1798.
✓ η μεγάλη πλατεία Σολωμού, όπου ξεχωρίζει ο ναός του Αγ. Νικολάου, το μοναδικό βενετσιάνικο κτίσμα που διασώθηκε από τούς σεισμούς του 1953.

Θα επισκεφθούμε:

• Το Βενετσιάνικο Κάστρο στην Μπόχαλη ένα μικροσκοπικό, μαγευτικό χωριουδάκι γαντζωμένο στην κορφή του ακρωτηρίου στην πίσω μεριά της πόλης της Ζακύνθου,
με μοναδική θέα σε όλο το νησί! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει εξυμνηθεί τόσο από το Ζακυνθινό πεζογράφο Γρηγόριο Ξενόπουλο. Έχει μεγάλη ιστορική σημασία καθώς στο εσωτερικό του τα χρόνια της Ενετοκρατίας βρίσκονταν η πρωτεύουσα του νησιού. Η ακριβής χρονολογία που χτίστηκε το Κάστρο δεν είναι γνωστή αλλά τα τείχη του είναι από λαξευτή πέτρα και η μορφή τους μοιάζει με τα τείχη των κρητικών κάστρων, ενώ πριν να χτιστεί το κάστρο, υπήρχε μια ακρόπολης σε αυτό το σημείο.
• Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου περιλαμβάνει την θαλάσσια έκταση στις νησίδες του Κόλπου του Λαγανά, τις παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας και μία ζώνη γης, που περιβάλει αυτές, τον υγρότοπο της Λίμνης Κεριού και τις Νήσους Στροφάδες, οι οποίες βρίσκονται 40 περίπου μίλια νότια της Ζακύνθου. Iδρύθηκε με σκοπό την προστασία και διατήρηση των ενδιαιτημάτων ζώων και φυτών που αποτελούν σημαντικότατη φυσική κληρονομιά τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Εδώ βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς βιότοπους αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στη Μεσόγειο. Επίσης περιλαμβάνονται σημαντικοί βιότοποι της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus, της μεταναστευτικής ορνιθοπανίδας, της ενδημικής χλωρίδας καθώς και οικότοποι ευρωπαϊκού και μεσογειακού ενδιαφέροντος.

Θα κάνουμε κρουαζιέρα στις Γαλάζιες σπηλιές και στο Ναυάγιο (προαιρετική)
Στο μικρό λιμάνι του Άγιου Νικόλα στο βόρειο τμήμα του νησιού της Ζακύνθου θα ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία. Η εκδρομή στο Ναυάγιο και στις Γαλάζιες σπηλιές διαρκεί δύο ώρες και ξεκινά από το λιμάνι και κατευθύνεται στην παραλία Ναυάγιο όπου και θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε όλη την βόρεια ακτή και το ακρωτήριο Σχοινάρι.
Οι Γαλάζιες σπηλιές έχουν πάρει το όνομά τους από το χρώμα του νερού που είναι πολύ έντονο και αντανακλάται στους τοίχους της σπηλιάς καθώς θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε αυτό το φαινόμενο κατευθείαν από την βάρκα που μπαίνει μέσα στη σπηλιά.
Το Ναυάγιο της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου στην απομονωμένη ακτή Άη-Γιώργης της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.
Το πλοίο εντοπίστηκε την 5η Οκτωβρίου 1980 από περιπολικό σκάφος της Θαλάσσιας Οικονομικής Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Η αξία των περίπου 2.000 κιβωτίων τσιγάρων εκτιμήθηκε στα 30 εκατομμύρια δραχμές. Το πλήρωμα υποστήριξε πως, αφού επί τρεις μέρες το πλοίο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών περιφερόταν μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, εξαιτίας μηχανικής βλάβης προσάραξαν στο ακρωτήρι Σχοινάρι.
Θα γιορτάσουμε
ακολουθώντας τα έθιμα των ημερών, και θα γευματίσουμε σε παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού απολαμβάνοντας γιορτινά τοπικά εδέσματα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η apo-drasis μας θα πραγματοποιηθεί στις 4,5,6,7 Μαΐου 2024

Αναχώρηση: 08:00 (ενδεικτική) Σταθμός metro FIX, αρχικό σημείο συνάντησης βλ. σημεία συνάντησης Καράβι από Κυλλήνη 13:00 για Ζάκυνθο άφιξη 14:15
Επιστροφή : καράβι από Ζάκυνθο17:30 για Κυλλήνη άφιξη 18:45
Άφιξη στην Αθήνα 23:30 (ενδεικτική)

Όσοι ενδιαφέρονται να μας ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τελικό ποσό συμμετοχής θα διαμορφωθεί στα

➢ EARLY BOOKING 280€ (τιμή με την έκπτωση) όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 5/4/2024 και ώρα 24:00 (και μόνο για τις 25 πρώτες θέσεις και μέχρι εξάντλησης τους και πέραν της πιο πάνω ημερομηνίας) με κράτηση μέσα από το booking: apo-drasis.gr
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100€

➢ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 330€ (τιμή χωρίς την έκπτωση) μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 5/4/2024 (ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων) όποιο προηγηθεί και μέχρι τις 28/4/2024 ημέρα Κυριακή και ώρα 24:00 και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια με κράτηση μέσα από το booking: apo-drasis.gr
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 120€

➢ ΙΧ EARLY BOOKING 180€ Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν με δικά τους ΙΧ. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 5/4/2024 και ώρα 24:00 και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια με κράτηση μέσα από το booking: apo-drasis.gr
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100€

➢ ΙΧ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 210€ (τιμή χωρίς την έκπτωση) μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας 5/4/2024 (ή μετά την εξάντληση των 25 πρώτων θέσεων) όποιο προηγηθεί και μέχρι τις 28/4/2024 ημέρα Κυριακή και ώρα 24:00 και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μεταφορά του ΙΧ αυτοκινήτου μέσα από το booking: apo-drasis.gr
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100€

➢ Μονόκλινα +75€ στην αρχική τιμή (περιορισμένος αριθμός μονόκλινων και κατόπιν συνεννοήσεως)

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται
1. όλες οι μετακινήσεις μας με πολυτελές λεωφορείο (διόδια, έξοδα διαμονής οδηγού λεωφορείου)
2. τα ατομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κυλλήνη- Ζάκυνθος, Ζάκυνθος- Κυλλήνη
3. τα ακτοπλοϊκά έξοδα μεταφοράς του λεωφορείου
4. οι 3 διανυκτερεύσεις σε παραλιακό ξενοδοχείο με πρωινό 3*** https://portokoukla.com/gr/gr-index/
5. όλες οι περιηγήσεις στο νησί
6. ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος

לא כלול
1. οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα- γεύματα, επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους κτλ
2. η ημερήσια κρουαζιέρα στο «Ναυάγιο και στις γαλάζιες σπηλιές» – προαιρετική (15 ευρώ τιμή ανά άτομο για το γκρουπ)

Με τη δήλωση- κράτηση συμμετοχής -ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ- μέσα από το booking: apo-drasis.gr
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ- θα σας αποστέλλεται email με τους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της προκαταβολής. Αυτή πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών, από τη στιγμή που θα σας σταλεί το email, για να είναι σε ισχύ η κράτησή σας (ενδέχεται να πηγαίνει στα SPAM).

https://www.facebook.com/events/1063591904700123/


הפיצו את האהבה לזאנטה